Village...



Η Δημητσάνα σα να αιωρείται στο ομιχλώδες τοπίο, η Στεμνίτσα απλώνεται γραφικά στη μικρή πλαγιά, το Κάστρο της Καρύταινας δεσπόζει μυστηριώδες....Κι όμως από την εκδρομή στην ορεινή Αρκαδία εντυπωσιάστηκα περισσότερο από ένα λιγότερο γνωστό χωριουδάκι, την Παναγιά ( πρώην Ζέρζοβα ). 

Για να φτάσει κάποιος στο μικρό χωριό θα πρέπει να ακολουθήσει την επιγραφή από τη Δημητσάνα και περιπλανηθεί λίγη ώρα ανάμεσα σε κατάφυτα λοφάκια ( λίγη υπομονή και φτάσαμε! ). Γραφικά σπιτάκια με καμινάδες που καπνίζουν και μια κατευναστική ησυχία, οι ήχοι της φύσης σε πλήρη αρμονία. Στον περίπατο μέσα στο χωριουδάκι ανακάλυψα και κάτι που δεν έχω ξαναδεί σε άλλο μέρος...έξω από κάθε σπίτι υπάρχει μία χειροποίητη επιγραφή, όπως η παραπάνω, που αναγράφει το όνομα της οικογένειας στην οποία ανήκει!! 

Αν επισκεφθείτε το χωριό μην παραλείψετε να φάτε στη μοναδική - κυριολεκτικά και μεταφορικά! - ταβέρνα, όπου θα γευτείτε υπέροχες ντόπιες λιχουδιές σε ένα χώρο διακοσμημένο με ιδιαίτερα παραδοσιακά αντικείμενα. Υπάρχει και λαογραφικό μουσείο το οποίο σκοπεύω να επισκεφθώ την επόμενη φορά...γιατί θα ξαναπάω οπωσδήποτε!!!

Φιλιά!

y ❤️

Comments

  1. Τυχερή, εγώ δεν έχω πάει πουθενά....
    Miss Margaret Cruzemark
    http://margaretcruzemark.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σκέψου όλα αυτά τα γύρισα σε ένα εικοσιτετράωρο!....πρέπει να οργανώσουμε καμιά σοβαρή εξόρμηση μου φαίνεται....πολλά φιλιά!
      y ❤️

      Delete

Post a Comment