My niche!


        


niche (ουσιαστικό) 
  1. κόγχη, γωνία
  2. κομμάτι της αγοράς
  3. γωνιά,χώρος  

    ψάχνοντας να βρω τη σημασία μιας λέξης που 'φοριέται' όλο και περισσότερο τελευταία στη blogόσφαιρα, έπεσα στις τρεις παραπάνω ερμηνείες...

    Μισό λεπτό! Το έχετε παρατηρήσει κι εσείς;; Μα ναι! Τα blogs με συμβουλές και τεχνικές γύρω από το ...blogging το ίδιο (!) εξαπλώνονται με ρυθμούς μανιταριών. Άπειρα posts με tips για άψογες φωτογραφίες, ιδέες για σύντομες αλλά πιασάρικες αναρτήσεις που θα σε σώσουν από το - μη - φοβάσαι - είναι - απλά - προσωρινό μπλοκάρισμα, 10 αποτελεσματικοί τρόποι να αυξήσεις τα χτυπήματα, πώς να ανανεώσεις το layout του blog σου, πώς να παίζεις το HTML στα δάχτυλα ( τώρα γελάμε με κέφι ) και η λίστα μπορεί να συνεχίζει για forever and ever..... Μια όμως είναι η ΠΙΟ βασανιστική συμβουλή από όλες :

    F I N D   Y O U R   N I C H E 

    Μάλιστα! Και τι είναι τούτο πάλι;;; Άρχισα να το ψάχνω πιο διεξοδικά μπας και βγάλω άκρη...και να διαβάζω όλο και περισσότερες συμβουλές και προτάσεις. Πρέπει λέει να βρεις το στόχο σου, ναι. Να εντοπίσεις τον ιδανικό αναγνώστη σου και μετά να γράφεις για αυτά που θα αφορούν ένα συγκεκριμένο πράγμα. Γύρω από το οποίο θα περιστρέφεται το μπλογκ σου. Κι αν οι παλιές αναρτήσεις σου δεν είναι γύρω από αυτό το πράγμα...σβήστες!!! Αυτές που έκανες με κόπο, που έχεις βάλει την ψυχή σου και έχεις αφιερώσει ώρες ατελείωτες, ναι δεν πειράζει θα αποζημιωθείς στη συνέχεια από τις ορδές των followers που θα αποκτήσεις ( τώρα γελάμε και κλαίμε μαζί ).

    Κι αν το blog σου είναι lifestyle - καλή ώρα - τι κάνεις; Μην άγχεσαι καθόλου, οι συμβουλάτορες έχουν λύση και γι αυτό....θα κάνεις διαφορετικά posts που θα αφορούν την κεντρική ιδέα όμως χωρίς να παρεκλίνεις πολύ γιατί μετά εσύ θα χάσεις ( τώρα αρχίζουμε να ανεβάζουμε θερμοκρασία ).

    Κάπου εκεί λοιπόν άρχισα να ..καψαλίζω τον εγκέφαλό μου και να μπαίνω σε μια ανανεωτική διαδικασία - ιδίως αφού παρευρέθηκα στα Marie Claire blog awards και γνώρισα ενδιαφέροντες ανθρώπους ενός χώρου που χαίρομαι να αποτελώ μέρος - ώστε να δω πώς θα μπορούσα να χωρέσω όλα αυτά στο yohanna και ίσως να το τροποποιήσω και λίγο και... 

    ...το αποτέλεσμα ήταν να έχω να κάνω ανάρτηση δύο μήνες!!! Προσπαθώντας να ακολουθήσω όλες αυτές τις οδηγίες βρέθηκα να ασφυκτιώ και να μην έχω καμιά όρεξη να ασχοληθώ με αυτό που μόνο χαρά μου έδινε από τη στιγμή που το ξεκίνησα...

     
    Και ξαφνικά με χτύπησε....μα τι κάνω;; Έπεσα θύμα ενός από τα πιο καλοστημένα marketing της εποχής μας! Οι άνθρωποι που επιλέγουν να εκφράζονται μέσα από τα blogs τους είναι πλέον πάρα πολλοί..κι η αγορά διψάει για blogging tips..σεβαστό! Αλλά δε σημαίνει ότι όλα αυτά ταιριάζουν σε όλους μας...οι συμβουλές άλλωστε επαναλαμβάνονται οι ίδιες πάνω κάτω, με μικρές παραλλαγές. Για σκεφτείτε να τις ακολουθήσουμε όλοι κατά γράμμα...θα γεμίσει το διαδίκτυο με πανομοιότυπες καλοστημένες και τέλειες ιστοσελίδες....χωρίς ψυχή!!

    Όχι, ευχαριστώ αλλά δε νομίζω πως θα πάρω. Γιατί στο yohanna βάζω πάνω από όλα τη δική μου ματιά. Τι νόημα θα έχει να με κάνει παρέα οποιοσδήποτε έρχεται εδώ αν λείπει το προσωπικό στοιχείο;; Οπότε το δικό μου niche είναι η γωνιά μου. Ο χώρος που σας καλοδέχομαι να δούμε μαζί τη ζωή αλλιώς - φιλτραρισμένη μέσα από χρώματα, αρώματα, γεύσεις, υφές και σκέψεις. Ανανεωμένος χώρος πολύ σύντομα, σας το υπόσχομαι!  
    Με κύριο στόχο ...just being loverly to life!

    y ❤️


                                 

Comments