Favorited Astypalaia!


Λοιπόν υπάρχουν κάποιοι τόποι που σου φαίνονται παράξενα οικείοι και γνώριμοι, αν και τους επισκέπτεσαι πρώτη φορά στη ζωή σου. Αυτό μου συνέβει κι εμένα με τούτο το νησί! Μου είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν.. όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο..Παρίσι..αλλά θα μου πείτε..είχες δει ήδη άπειρες ταινίες και φωτογραφίες για τη μαγική πόλη, τι περίμενες! Εντάξει, εντάξει δίκιο έχετε :):).

Πίσω στο νησί τώρα..η αλήθεια είναι ότι με την άφιξη ξημερώματα κι ενώ λυσσομανάει ο άνεμος στη διαδρομή από το λιμάνι στη Χώρα, πάνω σε μηχανή απείρως φορτωμένη...δεν έβλεπα την ώρα να προσγειωθώ στο κρεβατάκι!! Οπότε..πρώτη εντύπωση..ΑΔΙΑΦΟΡΗ..

Αλλά κάποια στιγμή ξημέρωσε..κι ο ήλιος άρχισε να γαργαλάει τα βλέφαρα οπότε.. ύπνος τέλος! Μισοκοιμισμένη πάω να ανοίξω τα παντζούρια..  να με χτυπήσει λίγος αέρας..μα τι στο καλό..δεν ανοίγει...ουφ εντάξει...ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!

Στο απέναντι λοφάκι η Χώρα. Μικροσκοπικά λευκά σπιτάκια χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς ανάσα μεταξύ τους, από τους πρόποδες έως την κορυφή του λόφου, την οποία στολίζει ένα πέτρινο μεσαιωνικό κάστρο..όλα λουσμένα στο λευκό φως. Και στη βάση του μια αλυσίδα από οκτώ ανεμόμυλους με  καφεκόκκινα καπελάκια..

Από εκείνη τη στιγμή οι όμορφες εικόνες διαδέχονταν η μια την άλλη. Πρωινό στο Μελτέμι κάτω από τους μύλους με υπέροχες τοπικές λιχουδιές, κολύμπι στις Πλάκες ανάμεσα σε σμιλεμένα βραχάκια
και κρυστάλλινα νερά, φαγητό στου Μπαρμπαρόσα για ευχάριστα "πειραγμένες" γεύσεις και περιβάλλον, μαργαρίτα λεμόνι στο Κάστρο, στους πρόποδες του κάστρου με θέα το απέραντο...

Κι αυτή ήταν η πρώτη μέρα των διακοπών. Ακολούθησαν πολλά καλά και όλα σε ρυθμούς χαλαρούς, χωρίς φασαρία. Με κάποιο τρόπο το νησί ασκεί μια επιρροή που γαληνεύει τους επισκέπτες του.
Όσο για μένα...νομίζω ότι βρήκα τον αγαπημένο μου καλοκαιρινό προορισμό. Άλλωστε όπως μας είπαν και τα παιδιά που  έχουν το μπαράκι στην παραλία Βάτσες (εκεί ήπια υπέροχο daiquiri  ροδάκινο:))......η επόμενη φορά στο νησί είναι πάντα η καλύτερη!!

Α! Στο επόμενο post θα ανεβάσω και κάποιες φωτο..έτσι για του λόγου το αληθές..;) Φιλιά!
y ❤

Comments