Her little Paris Kitchen...

    
Μμμμμμμ-κάτι μυρίζει όμορφα.........


Γαλλική κουζίνα! Για την ακρίβεια...παριζιάνικη! Η στήλη ανατροφές εγκαινιάζεται - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - με μια γλυκιά παρουσία που παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό..Η Rachel Khoo είναι η ζωντανή απόδειξη του ανθρώπου που ζει τα όνειρά του...Με σπουδές στο θρυλικό πια Central Saint Martins College of Art and Design, ξεκίνησε την καριέρα της δουλεύοντας στο τμήμα PR και e-marketing γνωστής εταιρείας της μόδας. Αλλά η αγάπη της για τη γαλλική κουζίνα ήταν αυτό που την οδήγησε σε διαφορετικό μονοπάτι! ( κι ο jamie λατρεύει μεσογειακή κουζίνα - κακόμοιροι Άγγλοι - άκου fish and chips!!!!μπλιαχ! )


Πίσω στη Rachel τώρα...η οποία, αψηφώντας τις κινδυνολογίες της οικογένειάς της, μάζεψε τα μπογαλάκια της και κατηφόρισε στο Παρίσι για να σπουδάσει στη Le Cordon Bleu, κάνοντας παράλληλα baby sitting για τα έξοδά της! Η πρώτη της δουλειά ως chef ήταν στο βιβλιοπωλείο βιβλίων μαγειρικής La Cocotte όπου δημιουργούσε μικρές νοστιμιές για τους πελάτες και τα hapennings εκεί. Το ένα έφερε το άλλο και .............voilà!!!!







¨Ενα από τα πιο κουκλίστικα βιβλία μαγειρικής που έχω δει! Με έδρα τη μικροσκοπική της κουζίνα στο Παρίσι καταφέρνει να δημιουργήσει μια απλουστευμένη εκδοχή των κλασσικών γαλλικών συνταγών - κι όχι μόνο! Μια από τις εύκολες αλλά πεντανόστιμες συνταγές περιγράφεται από την ίδια παρακάτω:



Και μετά.... αφού έτρεξαν τα σάλια ΚΑΝΟΝΙΚΑ....σούπερ μάρκετ ....και ....μμμμμμ! μοσχοβόλησε η κουζίνα!!!









...........................το έχουμε καταβροχθίσει ήδη!!


Όσο για τη Rachel...μάζεψε τις κατσαρόλες της και άρχισε την περιπλάνηση στη Γαλλική επαρχία - συνταγές από το Μπορντώ, την Προβηγκία και την Αλσατία συμπεριλαμβάνονται στο νέο της βιβλίο, My Little French Kitchen, που ανυπομονώ να πάρω στα χέρια μου!!!


 Και για να μην ξεχνιόμαστε....πώς σας φάνηκε το στυλ της με τα χαριτωμένα λουλουδάτα φορέματα και τις αντιθέσεις των χρωμάτων στα ντε-πιες;;; Πηγή έμπνευσης;;


Αυταααααά! Βγαίνω έξω να προλάβω λίγο τον ύπεροχο κυριακάτικο ήλιο!


Φιλιά!


y ❤️



Comments