My triple - chocolate - Christmas - brownies!




Μμμμμμμμμ! Ας κάνουμε το σπίτι μας να μοσχοβολήσει σοκολάτα!

Όχι πως δε λατρεύω τα παραδοσιακά μας - δίπλες, μελομακάρονα και φυσικά κουραμπιέδες! - αλλά τα σοκολατένια γλυκάκια ανέκαθεν μου ταίριαζαν με τις μέρες αυτές και τα διάφορα πικάντικα εδέσματα που μας περιμένουν στα τραπέζια! Ειδικά όταν μοιάζουν χιονισμένα από πλούσια, λευκή σοκολάτα.....Ξεκινάμε;;;

Λοιπόν τη βασική συνταγή για το γλυκό την έχω από...ποοοοοοοολύ παλιά!!! Τόσο παλιά που δε θυμάμαι που την είχα διαβάσει ή ακούσει πρώτη φορά.....Πάντως εδώ και χρόνια στο πορτοφόλι μου έχω πάντα ένα μικρό χαρτάκι που γράφει:

  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1κούπα ζάχαρη
  • 200 gr βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 200 gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 gr σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • 200 gr σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
  • 250 gr φουντούκια ψημένα και σπασμένα στο μούλτι (σταματάμε πριν γίνουν σκόνη)
  • χρωματιστή τρούφα για πασπάλισμα

Εννοείται πως είχα παραλείψει τότε να σημειώσω την εκτέλεση, οπότε ακολούθησα το δικό μου δρόμο (!)
Αρχικά χτυπάω τη ζάχαρη με το βούτυρο - το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου - στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει λίγο. Στη συνέχεια προσθέτω τα αυγά σταδιακά και τέλος το αλεύρι. Παράλληλα λιώνω τις καφετί σοκολάτες  σε μπεν μαρί - τι είναι αυτό;;! τι δεν παρακολουθείτε Παρλιάρο;;!τσ τσ τσ ..............Αφήνω δηλαδή τις σοκολάτες να λιώσουν σε σκεύος πάνω από νερό που σιγοβράζει. Όταν λιώσουν καλά τις προσθέτω στη ζύμη που έχω ετοιμάσει και ομογενοποιώ. Τέλος προσθέτω τα φουντούκια και ανακατεύω ώστε να έχω ένα ομοιόμορφο και ...ευωδιαστό μείγμα! ( σε αυτό το στάδιο έχω ήδη πασαλειφτεί με σοκολάτες....και δοκιμάζω από τη σπάτουλα !!!)


Μετά στρώνω χαρτί ψησίματος στο ρηχό ταψί του φούρνου και στρώνω μέσα το μείγμα, έτσι ώστε να είναι ίδιο το πάχος του γλυκού σε όλη την επιφάνεια. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά, στη μεσαία θέση και σε ρύθμιση πάνω-κάτω. Στη συνέχεια ξεφουρνίζω και....το ξεχνάω για 2 ώρες!!


Αφού το γλυκό κρυώσει καλά κόβω με την αγαπημένη κουπ - πατ μικρές σοκολατένιες καρδούλες και τις τοποθετώ σε χαρτί. Μετά από αυτή τη διαδικασία το ταψί μοιάζει κάπως έτσι:






Και μετά το αγαπημένο μέρος της διαδικασίας....Λιώνω σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα και με ένα πινελάκι αλοίφω τις καρδούλες ώστε η επιφάνειά τους να καλυφθεί αλλά όχι από άκρη σε άκρη....ρίχνω λίγη χρωματιστή τρούφα στη μια γωνίτσα ........voila!!!









 Προλαβαίνετε να τα φτιάξετε...κι αύριο να τα κεράσετε στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν..σπίτι σας ή αλλού!! Και περιμένω εντυπώσεις.....


Καλά Χριστούγεννα!!


Φιλιά!!!

y ❤️

Some Tips :

  •   επειδή η σκούρα σοκολάτα έχει μεγαλύτερο σημείο βρασμού από τη γάλακτος, καλό θα είναι να προσθέσετε πρώτα τη σκούρα στο μπεν μαρί και λίγο αργότερα τη γάλακτος.
  • μπορείτε να προσθέσετε στη λευκή σοκολάτα  χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας ώστε οι καρδούλες να γίνουν χρωματιστές. Εγώ τις προτιμώ ...χιονισμένες!!

Comments

  1. Oh wow, these look so yummy and beautiful!
    Mafalda ❤
    www.mafaldadotzero.blogspot.fr

    ReplyDelete
  2. Thank you so much !! Merry Christmas and lots of kisses!!
    y ❤️

    ReplyDelete

Post a Comment