Where Black Roses Grow....

       


Mια ευωδιά γνώριμη και ταυτόχρονα συναρπαστική, μια υφή μεταξένια αλλά πλούσια, μια αίσθηση απρόσμενη.......σαν μόλις να σου χάρισαν ένα μπουκέτο μαύρα τριαντάφυλλα!

Κάπως έτσι ένιωσα όταν άπλωσα το κρυστάλλινο αυτό λαδάκι στο πρόσωπό μου πριν από λίγο καιρό. Βέβαια είχε φτάσει στα χέρια μου με τις καλύτερες περγαμηνές αλλά, όπως συνήθως κάνω με τα προϊόντα περιποίησης προσώπου, ήμουν επιφυλακτική....Γι αυτό και, παρόλο που ενθουσιάστηκα από την αρχή, περίμενα να το χρησιμοποιήσω λίγο καιρό και μετά να σας μιλήσω γι αυτό σίγουρη πλέον για την αποτελεσματικότητά του.

Πρόκειται λοιπόν για ένα υπέροχο ξηρό λάδι! Απορροφάται άμεσα, χωρίς να επιβαρύνει την επιδερμίδα δημιουργώντας ένα συναίσθημα ζεστασιάς και φροντίδας. Μέρα με τη μέρα άρχισα να νιώθω το δέρμα μου πιο ελαστικό και ξεκούραστο! Πραγματικά ότι χρειαζόταν για να αντιμετωπίσει τις χαμηλές θερμοκρασίες του φετινού χειμώνα - αλήθεια( άσχετο! ) - λέτε να ήρθε επιτέλους η άνοιξη;;;

Λοιπόν πίσω στο θέμα μας (!) επόμενο ήταν να ψάξω λίγο τη σύνθεση αυτού του ιδιαίτερου προϊόντος και ανακάλυψα ότι το κύριο συστατικό του precious oil, το έλαιο από μαύρο τριαντάφυλλο, είναι πραγματικά....precious!!! Τα μαύρα τριαντάφυλλα - ναι ναι υπάρχουν!! - είναι πολύ σπάνια καθώς ευδοκιμούν μόνο στο έδαφος του μικρού χωριού Halfeti στην Τουρκία. Το χωριουδάκι είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ευφράτη και έτσι το έδαφος είναι κατάλληλο για τη σπάνια αυτή ποικιλία, που ανθίζει μόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι...




 Το απόσταγμά τους μαζί με έλαια από δαμάσκηνο και καμελίνα αποτελούν την καρδιά του λαδιού που σε κερδίζει αμέσως μόλις ανοίξεις το κομψό αυτό μπουκαλάκι:




Αλήθεια θα βάζατε ένα τέτοιο θρεπτικό λαδάκι στην καθημερινή ρουτίνα σας ή προτιμάτε τη χρήση κρέμας; Εμένα νομίζω πως τα έλαια με έχουν κερδίσει για πάντα πλέον...οπότε αν έχετε κι άλλες προτάσεις ...please share!!

Φιλιά!

❤️  

Υ.Γ.: επειδή το δέρμα μου είναι μεικτό χρησιμοποιώ μόνο 3 σταγόνες κάθε φορά μαζί με καθαρή αλόη...απίστευτος συνδυασμός που δροσίζει - ιδανικός και για μεγαλύτερες θερμοκρασίες! Δοκιμάστε το και έτσι ;)

Comments